Lehetőség egy nárcisztikus ellen?



 Az alábbi videóval kezdeném ezt a bejegyzést. Amikor először láttam, épp vezettem, és szívem szerint a kormányba csapkodtam volna a fejem. De mielőtt tovább mennénk ebben a témában, nézzétek meg ti is (13 perc).

https://www.youtube.com/watch?v=lsctvo89DsI

Döbbenetes, amikor az ember ráismer, hogy miben éli a minden napjait.

Amikor rájössz, hogy miért nem lehettél te soha jó. Miért hallottad azt szinte minden nap, hogy "nálam jobb partnered sose lehet". Hogy miért hangzik el viszonylag gyakran, hogy "ti nők, az emberiség megrontói". Hogy miért nem lesz soha elég, amikor mellette álltál akkor ő bajban volt. Hogy miért leszel te a hibás mindig mindenért.

Mert ő ugye tökéletes. Mindenhez IS ért. De ne merészeld ajnározni, mert ő azt nem szereti. De ha nem mondod el minden áldott nap, hogy ő mennyire tökéletes, akkor szégyelld össze magad. 

És nyilvánvalóan, ha te nem adod meg számára a kellő imádatot, akkor neki joga van mindenhol máshol megkeresni a lehetőséget, hogy újabb rajongó tábort szerezhessen. És ezt te szépen tűrd el. Mert attól, mert neki további rajongó tábora van, attól még te vagy a biztos pont. Téged már betört. 

Szóval ha csak megpróbálsz felállni, és távozni az uradalmából, abban a pillanatban stratégiát vált. Akkor már szeret, és te vagy a legfontosabb... 5 percig, amíg nem érzi újra stabilnak a helyzetet, és mehet minden ugyanúgy tovább.

Mert te csak egy alsórendű vagy, akit ő szeret, és megsimizi a buksidat, és vigyáz rád, mert nála neked soha nem lehet jobb. Feléd már meg lehet indulni, veled lehet agresszívnak lenni. Mert neked nem lehet jobb... Akár az új rajongóival együtt is megalázhat, hiszen neked úgysem lehet jobb...

Hát nem!!! Ennél a helyzetnél csak jobb lehet! Még ha ebben a pillanatban nem is érzed, de ennél sokkal többet érsz! És nem ezt érdemled! Állj fel, és zárd ki az életedből. Mert amíg nem teszed, mindig vissza fogja könyörögni magát. Elő tudja venni újra azt a kedves, bájos énjét, akin keresztül annó behízelegte magát, és köréd fonta a hálóját. 

Ahogy a videóban a pszichológus is mondja: fuss, menekülj! Különben ennek a játszmának soha nem lesz vége. Neked is jár, hogy boldog legyél!!!! És igenis lehet neked jobb!!!! Sokkal jobb!!!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mostantól...

Mert somerben lenni jó, és someresnek lenni egy érzés

Mikor együtt dobbannak a szívek, mert hórázni egy életérzés :)